Cursus omgaan met de bosmaaier

Technisch
bosmaaier
Technisch

Omgaan met de bosmaaier

De bosmaaier is een draagbare maaimachine die wordt gebruikt op plaatsen waar een andere machine niet kan komen. Dit gereedschap is goed te gebruiken in bermen en ruigte.

Tijdens de cursus komen de volgende aspecten aan bod: het hanteren van de bosmaaier, het gebruiken van veiligheidsmiddelen, het wisselen van garnituur en het afstellen van het draagstel. De docent zal zich met name richten op het gebruik van de bosmaaier voor het maaien van ruigte. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Voor deze cursus geldt het volgen van de E-learningmodule veilig buiten werken.

De inhoud van de cursus voldoet aan de richtlijn praktijkopleiding van de VBNE. Bij behalen van je praktijktoets ontvang je een certificaat.

Geef je snel op want er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland.

Per groep kan je twee deelnemers voor deze cursus inschrijven. Geef bij organisatie aan in welke vrijwilligersgroep je actief bent.

Het cursusgeld is bij annulering helaas niet terug te vorderen.

hooivork
© Maarten van Cleef

Praktische informatie

samenwerking

De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

cover M4 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven