Basiscursus veldhulpverlening
Basiscursus veldhulpverlening
Vrijwilligers werken soms diep in een terrein of op een eilandje dat alleen met een boot is te bereiken. Wat moeten ze doen als er een calamiteit is? Cursisten leren tijdens deze cursus welke voorbereidingen ze moeten treffen en hoe ze adequaat kunnen handelen bij ongelukken. De cursus bevat EHBO inclusief gebruik van de AED en het stelpen van ernstig bloedende wonden. Wel zo fijn dat jij weet hoe te handelen als dat nodig mocht zijn. Voor jou en je medevrijwilligers.
Voor deze cursus geldt het volgen van de E-learningmodule veilig buiten werken.
Na toetsing van het geleerde heb je voldaan aan de wettelijke eisen van zowel veldhulpverlening I als II en krijg je een certificaat.
Voor deze cursus moet je in goede fysieke staat zijn om alle handelingen uit te voeren.
Geef je snel op want er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.
Het cursusgeld is bij annulering helaas niet terug te vorderen.
Deze cursus is alleen toegankelijk voor vrijwilligers actief in het natuurbeheer bij natuur- en recreatieorganisaties in Noord-Holland of zelfstandige werkgroepen aangesloten bij Landschap Noord-Holland. Geef bij organisatie aan bij welke vrijwilligersgroep je actief bent.
Praktische informatie
Samenwerking
De cursus is onderdeel van het programma Betrekken bij Groen van de Provincie Noord-Holland. Zij stelt jaarlijks ruim € 600.000 beschikbaar om vrijwilligerswerk in de natuur te stimuleren. De samenwerkende Terrein Beherende Organisaties (TBO) voeren het programma uit. In deze TBO zijn verenigd: het Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.