Oproep: Steun meer natuur in de binnenduinrand

Bloemrijk grasland
© H. van Bruggen
Datum
wo. 29 mei 2024

Geef je groene mening

De provincie Noord-Holland wil meer natuur in de binnenduinrand van Zuid-Kennemerland. Hiermee wordt het Natuur Netwerk in Noord-Holland uitgebreid. Als natuurorganisatie steunen we deze plannen van harte! Want de realisatie van het Natuurnetwerk loopt sterk achter. De provincie organiseert over de toekomst van deze binnenduinrand drie bijeenkomsten voor de inwoners. Dit is een belangrijk moment, waarop u mede kunt bepalen hoe de natuur in de binnenduinrand er uit komt te zien. Wij wijzen u graag vrijblijvend op de mogelijkheid om hier naar toe te gaan. 

De inloopbijeenkomsten zijn van 16.00 tot 20.00 uur. 
Er liggen verschillende kaarten op tafel waar u uw mening over kunt geven.

  • 10 juni voor Haarlem - Bloemendaal
  • 12 juni voor Santpoort - Haarlem Noord (grens t.h.v. Station Haarlem)
  • 17 juni voor Vogelenzang - Heemstede - Aerdenhout 

Aanmelden

Onze visie op de natuurplannen 

Meer natuur in de binnenduinrand draagt bij aan meer biodiversiteit en betere verbindingen tussen natuurgebieden. Dit is ontzettend belangrijk voor de uitwisseling van plant- en diersoorten in de versnipperde stedelijke regio. Door grasland en bollenland om te vormen naar hooiland waar orchideeën goed gedijen en en kwelwater vanuit de duinen in deze nieuwe natuur benut wordt, gaat de natuur er in de binnenduinrand flink op vooruit. Met recreatieve wandelpaden biedt het ook uitloopgebieden voor mensen, om op adem te komen en te wandelen in de natuur dichtbij huis.

Meer informatie

Graslanden bij Leyduin
© Henk van Bruggen
Voorbeeld graslanden Leyduin dat 7 jaar geleden werd ingericht als natuur
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.