Gooise natuurbelangen vanaf nu ook vertegenwoordigd op landelijk niveau

Heidelandschap met wandelaars
© Bart Siebelink
Datum
vr. 21 juni 2024

Samen sterk

Het Goois Natuurreservaat (GNR) sluit zich per 21 juni 2024 aan bij samenwerkingsverband LandschappenNL, waar Landschap Noord-Holland ook deel van uitmaakt. Vanaf nu worden de Gooise natuurbelangen ook op landelijk niveau behartigd. Het partnership bestaat daarmee uit 20 Landschappen en Landschapsbeheerorganisaties. 

Bas Rüter, directeur Landschap Noord-Holland: "Het Goois Natuurreservaat is met de 60 natuurgebieden die zij beschermen tussen Gooimeer en Hollandsche Rading een belangrijke speler. In een tijd waarin de biodiversiteit zwaar onder druk staat is gezamenlijke lobby belangrijker dan ooit. Daarom zijn wij ontzettend blij dat ze bijzonder lid van LandschappenNL zijn geworden."

Directeuren bij start van de samenwerking
© LandschappenNL
Directeuren bij start van de samenwerking

Directeur-rentmeester GNR Carla Kersbergen: “In de regio werken we al veel samen met collega-organisaties aan de bescherming van die mooie natuur. Het bijzonder lidmaatschap van LandschappenNL geeft de Gooise natuur ook op nationaal niveau een duidelijke stem”. 

De natuur staat overal onder druk en dat vereist een strategische samenwerking en lobby op landelijke thema’s als stikstof, natuursubsidies, verdroging en andere vraagstukken is ook voor het GNR van groot belang. Hank Bartelink, directeur-bestuurder stichting LandschappenNL: “Zo kunnen we nog meer en beter kennis delen en samen opkomen voor de belangenbehartiging van natuur”. 

De 20 partners focussen op uitwisseling op het vlak van natuur- en landschapsbeheer, vrijwilligersondersteuning, burgerparticipatie, belangenbehartiging, projecten en campagnes.  

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.